TopDog coaching

Honden en autisme

TopDog Coaching is een begeleiding met behulp van getrainde psycho-sociale hulphonden, gericht op gespecialiseerde begeleiding voor mensen met autisme en hun omgeving. Degene met autisme en zijn/ haar omgeving wordt zeer nauw bij de begeleiding betrokken door mee te evalueren, de bevindingen samen te bespreken en vooral ook door zelf te ervaren. Mede hierdoor is de zelfregie en het zelfregulerend gehalte zeer hoog. Door steeds de eigen hulpvraag te evalueren en bij te werken is er sprake van specialistisch maatwerk.

Misschien bij direct nog beter uitleggen dat je echt meteen feedback krijgt op je gedrag

Door de directe visualisatie/ spiegeling van de honden en de heldere uitleg van hun gedrag is de impact van het geleerde vele malen groter dan alleen verbale uitleg. Degene met autisme leert wat duidelijke en wederzijdse communicatie is.
Bovendien is de belangrijkste pijler van de begeleiding dat ten alle tijde de rust wordt bewaard. Vanuit innerlijke rust actie ondernemen, vanuit rust communiceren, vanuit rust oplossingsgericht leren kijken naar wat het beste bij je past. Heel belangrijk voor mensen met autisme en hun omgeving. Daarnaast is bij de begeleiding, door interactie met de hond, de kans op succeservaringen groter en dat is heel belangrijk voor de rust en het zelfvertrouwen.

De TopDog begeleiding kan een waardevolle toevoeging zijn aan de reguliere begeleiding.